Поліція зловила одного з іноземців, що напали у Києві на ексгенпрокурора Грузії

Зураб Адеішвілі
Зураб Адеішвілі. Фото: скриншот интервью YouTube/Nika's channel

Поліція затримала одного з нападників на помічника генерального прокурора Ірини Венедиктової, колишнього генпрокурора та міністра юстиції Грузії Зураба Адеішвілі.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Як повідомляє Міністерство внутрішніх справ, 34-річному іноземцю вже повідомили про підозру за статтею 296 Кримінального кодексу (хуліганство). Зазначається, що розшук спільників затриманого продовжується.

Нагадаємо, що ввечері 7 лютого поліція Києва повідомила про те, що від лікарів дізналася про напад у Тверському тупику в Печерському районі столиці на 49-річного помічника генпрокурора. Повідомлялося, що його побили четверо невідомих.

При цьому видання "Обозреватель" з посиланням на свої джерела в поліції повідомило, що до Адеішвілі підійшла група осіб, які поцікавилися його ім'ям та прізвищем. Переконавшись, що це саме він, вони з вигуком "Отримуй за наш народ!" накинулися на нього з кулаками, після чого втекли.

Сама ж Венедиктова тоді прокоментувала інцидент, заявивши, що Адеішвілі – сильна та гідна людина і "у нього все буде добре".

"Прошу не спекулювати на цю тему. Той, хто бере на себе відповідальність, має бути готовим і до таких наслідків. Такі реалії. Давно не живемо ілюзіями", — додала вона.

Зазначимо, що Адеішвілі вважався одним із найближчих соратників колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі. У грудні 2003 - лютому 2004 року, а потім з листопада 2008 по жовтень 2012 року він обіймав посаду міністра юстиції Грузії, в перерві з лютого по червень 2004 року був міністром держбезпеки, а потім до кінця січня 2008 року обіймав посаду генпрокурора Грузії.