"Працює СБУ": У Києві біля відділення банку стався конфлікт зі стріляниною (ФОТО, ВІДЕО)

"Працює СБУ": У Києві біля відділення банку стався конфлікт зі стріляниною (ФОТО, ВІДЕО)

Біля одного з банків у центрі Києва вдень 25 січня стався конфлікт зі стріляниною. Як повідомляє Головне управління поліції у Києві, правоохоронці отримали повідомлення про те, що біля фінустанови невідомий зробив постріл з автомата.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

На місце одразу прибув спецназ та слідчо-оперативна група. Попередньо встановлено, що представники охоронної фірми зайшли до приміщення банку, де в цей час була група невідомих.

"Між працівниками охорони та незнайомцями виник конфлікт, тож у подальшому на вулиці представник служби охорони здійснив кілька пострілів вгору. В результаті інциденту ніхто не постраждав", - заявили в поліції.

Двох учасників події доставили до Шевченківського районного управління поліції, слідчі якого відкрили провадження за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу (хуліганство). Слідчі дії продовжуються.

Судячи з відео з місця події, що поширилися соцмережами, стрілянину вгору влаштував один з учасників конфлікту, остерігаючись наближення представників іншої сторони. Сталося це під будинком №23 на вулиці Володимирській, де розташований, зокрема, пункт обміну валют.

При цьому в сусідній будівлі №23-А розташований офіс Креді Агріколь Банку, а в сусідньому будинку з іншого боку – офіс державного Ощадбанку (Головне управління банку по Києву та Київській області). Приблизно за 120 метрів від місця стрілянини розташована будівля Служби безпеки України.

У той самий час із наявних відео не можна дійти однозначного висновку у тому, ким насправді є конфліктуючі сторони і чого друг від друга вимагали.

При цьому представник сторони, що стріляла, на відео заявляє, що "працює Служба безпеки", на що у нього уточнюють, чи йдеться про СБУ, і той відповідає ствердно, але, м'яко кажучи, не поспішає показувати необхідне у нього посвідчення. Крім того, на відео присутні люди у жилетах громадської організації "Український стяг".

<div><br></div>

Як описує інцидент видання "Бабель" із посиланням на джерело, конфлікт стався між працівниками інкасаторської компанії та активістами зазначеної організації: останні нібито намагалися наклеїти наклейки на обмінний пункт, але інкасатор розцінив ці дії як напад і кілька разів вистрілив з автомату.

Очевидно, йдеться про наклейки "Тут порушують закон", які представники цієї організації можуть розклеювати на тих чи інших об'єктах, вважаючи їхню роботу незаконною.

<div><br></div>