У російському аеропорту літак із десятками пасажирів викотився за смугу під час крижаного дощу (ВІДЕО)

літак Red Wings викотився за зпс у білгороді

Літак авіакомпанії Red Wings викотився за межі злітно-посадкової смуги після посадки в аеропорту російського Білгорода.

Як повідомляє "РИА Новости" з посиланням на представника аеропорту, інцидент стався о 10:42 за місцевим часом (9:42 за Києвом).

Літак, що прибув з московського аеропорту "Домодєдово", при гальмуванні викотився у праву сторону зі смуги. На його борту перебувало 47 пасажирів та шість членів екіпажу, постраждалих немає. На місце прибули екстрені служби і пасажирів евакуювали. Через інцидент із літаком аеропорт тимчасово закрили.

За словами представника аеропорту, сама посадка відбулася у штатному режимі, а злітно-посадкова смуга була оброблена та перебуває у нормальному стані. У той же час у цій місцевості в понеділок йде дощ, що замерзає, а коефіцієнт зчеплення ЗПС становить 0,38.

Нагадаємо також, що у 2018 році літак авіакомпанії Bravo Airways, що прибув з Анталії, викотився за ЗПС у київському аеропорту імені Сікорського ("Жуляни").

У липні наступного року в тому ж аеропорту стався подібний інцидент із повітряним судном компанії Belavia. А у листопаді 2019 року літак МАУ викотився за ЗПС у Львові.