У Харкові пожежа у ХНУ ім. Каразіна: студентів евакуювали (ФОТО, ВІДЕО)

ХНУ ім. Каразіна
Пожежники приїхали до ХНУ ім. Каразіна. Фото: NewsRoom Kharkiv

У Харківському національному університеті імені Каразіна спалахнув головний корпус. З нього евакуювали студентів. Про це повідомляє NewsRoom Kharkiv.

У приміщенні відчувався сильний запах диму. За попередньою інформацією, осередок НП міг перебувати у спортивному залі. До вузу під'їхали не менше восьми пожежних машин, зокрема з автодрабинами.

У корпусі. Фото: NewsRoom Kharkiv
Біля університету. Фото: NewsRoom Kharkiv
Відео пожежі

Як повідомляє Telegram-каналу "Труха", пожежа в університеті почалася в невеликій кімнаті на другому поверсі, біля актової зали, через плавлення проводки одного з комп'ютерів.

Коли пішов дим з-під комп'ютера, студенти відчинили дверцята столу, з яких дим повалив ще сильніше. Усі люди встигли вибігти з приміщення, а потім надвір. Причому багато хто опинився на морозі без верхнього одягу. Потім по тривозі евакуювали всіх, хто був у корпусі.

Прес-служба ГУ ДСНС України в Харківській області повідомила, що у підсобному приміщенні горіли меблі та речі на площі 30 кв. м. Пожежники не дозволили вогню поширитись за межі цього приміщення. Займання повністю ліквідували.

Того ж дня під Києвом у селі Бородянка Бучанського району сталася велика пожежа. Тут спалахнув склад використаних автомобільних покришок. Після прибуття рятувальників було встановлено, що пожежа спалахнула на площі приблизно 1000 квадратних метрів.

Наприкінці жовтня 2022 року пожежа на автозаправній станції у Харківській області  призвела до потужного вибуху. В результаті згоріли два автомобілі.