Декілька супутників компанії SpaceX згоріли в небі над Пуерто-Рико (ВІДЕО)

Декілька супутників компанії SpaceX згоріли в небі над Пуерто-Рико (ВІДЕО)
Момент падіння супутників над Пуерто-Ріко. Фото: Sociedad de Astronomia del Carib

Космічна компанія SpaceX, заснована мільярдером Ілоном Маском, втратила близько 40 супутників Starlink із 49 запущених апаратів. Деякі з них спалахнули прямо в небі над Пуерто-Рико, повідомляє некомерційна організація Sociedad de Astronomia del Caribe.

Стало відомо, що під час запуску супутників геомагнітна буря спричинила збільшення щільності атмосфери на малих висотах розгортання на 50 відсотків.

Через атмосферний опір супутники не змогли розпочати маневри щодо підвищення орбіти та увійшли в атмосферу Землі.

Sociedad de Astronomia del Caribe зафіксувала спалах супутників у небі над Пуерто-Рико. При цьому на кадрах можуть бути як дві частини одного і того ж супутника, так і два окремі космічні апарати, які рухалися в одній орбітальній площині.

Очікується, що інші супутники, які падають, можна буде побачити найближчими днями.

Зазначимо, команда Starlink перевела супутники, що залишилися, в безпечний режим, в якому вони літатимуть рубом, щоб звести до мінімуму атмосферний опір.

SpaceX націлена створити повномасштабну мережу, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом до інтернету у будь-якому куточку планети. Загальна сума інвестицій у реалізацію проєкту оцінюється у $10 млрд.