"Фармак" здобув перемогу у всеукраїнському рейтингу "Добросовісні платники податків - 2020"

"Фармак" здобув перемогу у всеукраїнському рейтингу "Добросовісні платники податків - 2020"

Компанія "Фармак" здобула перемогу у Всеукраїнському рейтингу "Добросовісні платники податків - 2020". Урочиста церемонія нагородження відбулася 2 грудня у Міністерстві фінансів України, повідомляє прес-служба компанії.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Рейтинг було засновано у 2011 році Асоціацією платників податків України. Головна мета асоціації — посилення авторитету платників податків та максимальне залучення українських підприємців до прозорого ведення бізнесу.

Журі ретельно вивчало податкову документацію та, зокрема, зверталося до Державної служби України з питань праці щодо наявності заборгованості із заробітної плати працівників компаній — учасниць рейтингу.

Організатори зазначили, що переможці рейтингу за підсумками 2020 року сплатили до бюджету податки та збори на суму понад 48 млрд грн, зокрема податок на прибуток — 5,3 млрд грн, направили на благодійність 4,5 млрд грн, а кількість створених робочих місць становить понад 64 тисячі.

У нагородженні переможців взяли участь міністр фінансів України Сергій Марченко; секретар Вищої рейтингової комісії, Генеральний директор Асоціації платників податків України Людмила Герасименко; президент Асоціації платників податків України Григол Катамадзе та інші шановні гості.

Виконавчий директор компанії "Фармак" Володимир Костюк отримав від міністра фінансів Сергія Марченка диплом та спеціальний нагрудний знак.

Для нас прозорість ведення бізнесу є частиною бізнес-етики, і ця нагорода підтверджує, що ми всі робимо правильно. Приємно спостерігати, як щороку рейтинг поповнюється новими номінантами. Великий, середній та малий український бізнес вибирає сплачувати податки у повному обсязі, що є оптимістичною тенденцією для нашої держави. Чесний бізнес розвиває економіку країни, допомагає їй зростати. І компанія "Фармак" завжди рада робити свій внесок у цей процес", — зазначив Володимир Костюк.

За підсумками 11 місяців роботи у 2021 році компанія "Фармак" вже сплатила 878 млн грн податків до бюджетів різних рівнів. Загалом за останні 5 років сума сплачених компанією податків сягнула 3,5 млрд гривень.

Нагадаємо, що раніше компанія "Фармак" здобула перемогу в регіональному турі Всеукраїнського рейтингу "Добросовісні платники податків – 2020" міста Києва. За результатами 2020 року компанія перерахувала до бюджетів різних рівнів 712,1 млн грн податків і зборів, з них 120 млн грн — до бюджету м. Києва.

ДОВІДКА

"Фармак" — лідер фармацевтичного ринку України (за даними Proxima Research станом на жовтень 2021 року) . У продуктовому портфелі компанії понад 400 складнокомпонентних сучасних лікарських засобів. Серед основних напрямків ендокринологічні, гастроентерологічні, кардіологічні, неврологічні, протизастудні та інші препарати.

Компанія щорічно реінвестує у розвиток до 90% прибутку. Усього з 1995 року було інвестовано у модернізацію виробництва понад 310 млн доларів США. Щорічні інвестиції в наукові дослідження та розробки становлять приблизно 15 млн доларів США. Виробничі потужності, лабораторно-технічний комплекс підприємства мають міжнародну сертифікацію та відповідають високим вимогам європейських стандартів GMP.

"Фармак" входить до топ-25 інноваційних компаній, його визнано найбільшим платником податків серед фармвиробників України та найкращим роботодавцем за даними рейтингів видання "Влада грошей" (2020 р.), "РЕЙТИНГ. Бізнес в офіційних цифрах" (2021 р.), "ТОП-100. Рейтинги найбільших" (2020 р.) .