Обшуки на підприємствах "Метінвесту" дискредитують Україну як правову державу, - експерт

Обшуки на підприємствах "Метінвесту" дискредитують Україну як правову державу, - експерт

Незважаючи на те, що згідно з документальним визнанням податкової відсутності боргів у компанії "Метінвест", проведені обшуки все ж таки повинні викликати тривогу у громадянського суспільства.

Як зазначив економіст Борис Кушнірук, такі обшуки завдають удару як по міжнародному іміджу країни, так і іміджу влади всередині країни, пише "24 канал".

За його словами, це повністю дискредитує Україну як правову державу.

"Такого не повинно бути, і це не залежить від того, про який бізнес йдеться - про великий, малий або середній. Уявляєте, якщо вони дозволяють собі так поводитися з великим бізнесом, як нахабно і беззастережно вони це роблять з малим бізнесом?", - запитує Кушнірук.

Нагадаємо, податкова служба оприлюднила низку документів, які підтверджують, що податкових боргів компанія "Метінвест" не має. Але 1 лютого правоохоронці провели обшуки на гірничо-збагачувальних підприємствах групи через податкові порушення, які нібито мають місце.

Компанія повідомила про тиск на бізнес та закликала правоохоронців працювати у правовому полі.

Зазначимо, група компаній "Метінвест" з урахуванням асоційованих компаній та спільних підприємств у 2021 році перерахувала до бюджетів усіх рівнів в Україні 52,7 млрд грн податків та зборів, що у 2,4 рази більше, ніж у 2020 році.

Минулий рік став рекордним за сумою виплачених податків за всю історію існування "Метінвесту". Цьому сприяли сприятлива ринкова ситуація та підвищення операційної ефективності компанії.