Фестиваль "З країни в Україні" адаптував більшу частину контенту під діджитал-формат

Фестиваль "З країни в Україні" адаптував більшу частину контенту під діджитал-формат

Стартував фестиваль "З країни в Україні" - щорічний масштабний культурно-просвітницький захід. Цього року він пройде у 11 містах

З 2 липня відбулися перші заїзди до міст Сходу та Півдня України в рамках фестивалю "З країни в Україні" - щорічного масштабного культурно-просвітницького заходу. Історія, культура, освіта, наука та творчість — Україна, яка об'єднує та надихає.

Особливістю цьогорічного фестивалю стала спеціально адаптована до карантинних умов програма — децентралізовані локації та діджитал-контент.

Проект заснований у 2014 році, щоб допомогти громадам прифронтових міст наповнити свої міста атмосферою єдності та підтримки. Наразі фестиваль проходить у маленьких та великих містах по всій Україні.

Цього року фестиваль відвідає 11 міст: Слов'янськ, Краматорськ, Бахмут, Дружківку, Добропілля, Мирноград, Станицю Луганську, Старобільськ, Щастя, Херсон та Маріуполь.

У зв'язку з пандемією Covid-19 для безпеки відвідувачів формат фестивалю було змінено, а також значну частину програми адаптовано під діджитал. Для цього був розроблений спеціальний сайт, де буде розміщено відеоконтент та інші фестивальні матеріали.

Події фестивалю у кожному місті відбуваються на 5 локаціях — Центральний простір, Україна Сучасна, Україна Традиційна, Україна Змістовна та Україна Активна.

До організації заходу приєдналися місцеві команди, які вигадали власні концепції локацій.

Локації розмістяться у різних частинах міста. Це дозволить уникнути великих скупчень людей.

Під час фестивалю відбудуться: фотовиставка українських фотографів, покази у кінотеатрі просто неба та майстер-класи зі зйомок відео, лекції підприємців-інноваторів. А також можна буде послухати лекції про сучасну українську науку від проекту Inscience, побачити експонати Музею науки від МАН України, відвідати майстер-класи традиційних ремесел, онлайн-бібліотеку, а також познайомитись з іншим унікальним інтерактивним українським контентом.

"Натхнення Відразу"

В рамках фестивалю було реалізовано спецпроект "Натхнення Сходу". Для кожного з 11 міст фестивалю було обрано одного артиста-амбасадору - Jamala, Alyona Alyona, "СКАЙ", ТНМК, NESPROSTA, Alex Silakov, "Жадан і Собаки2, MAZEPA, Hurtom, Христина Соловій, Сергій Асафатов. Кожен з них разом з українською режисером та кліпмейкером Віктором Придуваловим провів творче дослідження та зняв відеокліп на одну зі своїх пісень у відповідних містах.

Прем'єри всіх кліпів можна побачити на локації "Центральний простір" у день проведення фестивалю.

За словами голови правління Фонду соціальних інновацій З країни в Україні та ідеолога фестивалю Дениса Блощинського, ситуація з пандемією Covid-19 змусила шукати актуальні адаптивні рішення, глибше досліджувати локальну проблематику, більше взаємодіяти з місцевими громадянами. Це дозволило збудувати зовсім інший підхід до створення якісного українського контенту", - зазначив він.

  • "З країни в Україні" — це 8 років організації масштабних культурно-освітніх подій, 84 фестивалі, 54 міста, десятки тисяч учасників та понад 20 напрямків роботи з ключовою ідеєю — формування нової української ідентичності та якісних позитивних змін в Україні.
  • Проведення фестивалів стало можливим завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
  • Більше інформації про фестиваль на офіційній сторінці у фейсбуці та на сайті Фонду соціальних інновацій "З країни в Україні"