Допуск китаянок до освіти спричинить зростання їх споживчих витрат до $5,3 трлн.

Допуск китаянок до освіти спричинить зростання їх споживчих витрат до $5,3 трлн.

Через покращення фінансового стану жінки у Китаї стануть драйвером споживання.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Через збільшення доходів жінок у Китаї зростання споживання може збільшитись на 80% до 2030 року.

Про це повідомляє видання Bloomberg з посиланням на дослідження UBS Global Research.

За даними дослідження, очікується, що соціальне становище китаянок покращиться через прогрес у наданні їм освіти. Так, основним драйвером зростання споживчих витрат у Китаї найближчим десятиліттям, обсяг якого має становити $5,3 трлн, стануть жінки.

"Ми очікуємо, що результати значного прогресу за останні 20 років у сфері освіти, що надається китайським жінкам, матеріалізуються, покращивши їхнє соціальне становище, особливо їхній статус на робочому місці", - зазначила відповідальна за споживчий сектор Великого Китаю в UBS Global Research Крістін Пен .

Також поліпшення фінансового становища жінок Китаю разом із збільшенням частки домогосподарств, які з однієї людини, може змінити структуру споживання країни. За словами Пен, від цього мають виграти міжнародні компанії у сферах розкоші, косметики, спортивного одягу, пива, автомобілів, подорожей, житла та відпочинку.

При цьому в дослідженні зазначено, що зростання рівня освіти серед жінок може негативно позначитися на збільшенні споживання, оскільки жінки схильні інвестувати більше.

Нагадаємо, що за даними ООН стабілізацію цін на продовольство очікується до 2031 року.