ДБР звинуватило колишнього нардепа партії "Блок Петра Порошенка" у шахрайстві

Порошенко, нардепи від партії Порошенко
Затримання колишнього нардепа. Фото: прес-служба ГБР

Колишній народний депутат VIII скликання від фракції "Блок Петра Порошенка" обманним шляхом заволодів 17 тисячами доларів. У цьому його звинувачує Державне бюро розслідувань.

Наразі екс-депутат обіймає посаду позаштатного радника голови Державної екологічної інспекції України. Ім'я політика у ДБР не назвали. При цьому, за інформацією видання "Українська правда", йдеться про Андрія Немирівського.

За даними слідства, колишній народний депутат пообіцяв допомогти громадянинові, діяльність якого пов'язана із аграрними підприємствами.

"Він гарантував, що за 17 тисяч доларів "вирішить питання" щодо отримання позитивного висновку оцінки впливу на довкілля Міністерства захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України", - розповіли у ДБР.

Спочатку він отримав 2 тисячі доларів, а під час отримання суми, що залишилася, його затримали співробітники ДБР.

"Проводяться обшуки за місцем роботи та проживання фігуранта, а також у приміщенні суб'єкта господарської діяльності, що надає послуги з оформлення та подання документів для отримання висновків оцінки впливу на навколишнє середовище", - додали слідчі.

Паралельно перевіряється причетність до зазначеного злочину посадових осіб Міністерства захисту навколишнього середовища та природних ресурсів та Держекоінспекції.

У ДБР також очікують на повернення п'ятого президента України Петра Порошенка. Органи досудового розслідування розраховують на проведення всіх необхідних процесуальних дій , у тому числі обрання запобіжного заходу Порошенка, у день його повернення до країни, тобто 17 січня.

Політика підозрюють у державній зраді за постачання вугілля з "Л/ДНР". ДБР ще 17 грудня намагалися вручити повістку про виклик Порошенка, проте він ухилився від отримання документа.

Адвокат політика Ігор Головань заявив, що суд вже ухвалив рішення про затримання Порошенка з метою примусової доставки його до суду. При цьому, за його словами, офіс генпрокурора і Печерський суд чомусь приховували існування документа.