Кулеба та Боррель обговорили підготовку санкцій проти Росії

кулеба  мзс
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Фото: прес-служба МЗС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонні переговори з верховним представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Глава європейської дипломатії поінформував міністра про підсумки засідання Ради Євросоюзу із закордонних справ. Він також запросив Дмитра Кулебу взяти участь у наступному засіданні цього органу.

Співрозмовники обговорили підготовку санкцій проти Російської Федерації, щоб утримати її від втілення агресивних планів щодо України та Європи.

Міністр закордонних справ України та представник ЄС приділили увагу перспективам просування дипломатичного врегулювання ситуації із можливим вторгненням російських військ.

Жозеп Боррель підтвердив, що на цьому етапі немає планів щодо евакуації членів сімей та співробітників представництва ЄС в Україні.

Президент Зеленський також зазначав, що посольства країн Євросоюзу залишають усіх своїх співробітників в Україні, а евакуацію дипломатів інших держав він назвав "складною дипломатичною грою".

Міністерство закордонних справ України прийняло до відома рішення Держдепу США про від'їзд членів сімей співробітників американського посольства в Києві та про дозвіл частини його співробітників добровільно виїхати з України. При цьому МЗС України вважає евакуацію сімей американських дипломатів із України "передчасною".

Уряд Австралії також рекомендував своїм громадянам в Україні виїхати з неї через підвищений ризик збройного конфлікту, а також евакуює членів сімей австралійських дипломатів.