Російські військові планують наступ на Лиман і продовжують штурмувати Мар’їнку, — Генштаб

Російські військові планують наступ на Лиман і продовжують штурмувати Мар’їнку, — Генштаб

В Луганській області російські військові намагаються увійти вглиб населеного пункту Попасна. Після спроб штурму Рубіжного та Сєвєродонецька ворог отримав 130 поранених.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

На Волинському та Поліському напрямках зберігається загроза ракетно-бомбових ударів російською авіацією з території білорусі. В Брестській та Гомельській областях білорусі облаштовують позиції та спостережні пости. На Сіверському напрямку ознак підготовки росіян до нового наступу немає, проте ворог охороняє ділянки українсько-російського кордону у посиленому режимі. Там також будуються опорні пункти.

“На Слобожанському напрямку ворог перегруповується і продовжує часткове блокування Харкова. На Ізюмському напрямку росіяни намагались наступати в напрямку пунктів Сулигівка і Дібрівне. На Донецькому і Таврійському напрямках російські окупанти продовжують обстріли позицій українських військ. Бої ведуться в районах пунктів Кремінна, Торське та Зелена Долина. Ворог планує наступ на населений пункт Лиман і продовжує штурмувати Мар’їнку”, — йдеться у повідомленні.

Також у Генштабі додали, що на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито 10 атак російських окупантів, знищено 12 танків, 28 одиниць броньованої, 2 одиниці автомобільної техніки і 1 артилерійську систему. Основні зусилля противник зосереджує на захопленні Маріуполя, а також продовжує штурмувати завод «Азовсталь».

На Південнобузькому напрямку бойові дії в районі населеного пункту Олександрівка. З Харківської області через важкі втрати окупанти вивели батальйонну тактичну групу 237 танкового полку 20 армії Західного військового округу.

Нагадаємо, 19 квітня 2022 року, на Донецькому напрямку, в районі міста Мар'їнка, внаслідок контрнаступу українських військ ворог зазнав втрат і відступив.