Шмигаль та Моравецький підписали меморандум про зміцнення обороноздатності України

Шмигаль, Моравецький, меморандум, Польща, Україна, прем'єр
Фото: t.me/Denys_Smyhal/2656

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль разом зі своїм польським колегою Матеушем Моравецьким підписали меморандум про зміцнення обороноздатності України. 

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це голова українського уряду повідомив у Telegram

"Польща допоможе Україні зміцнити обороноздатність. Уклали сьогодні відповідний меморандум із прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким", — йдеться у повідомленні.  

Шмигаль також наголосив, що блокування Росією українських морських портів може спричинити світову продуктову кризу. Тому було запропоновано створити "зелені коридори" на спільному кордоні з Польщею для експорту зерна. 

За його словами, серед основних питань зустрічі — посилення санкцій проти Росії та конфіскація заморожених російських активів. 

"У майбутньому це має стати новою моделлю світової безпеки, аби агресор знав, що всі його активи будуть конфісковані та передані постраждалій країні. Маємо реалізувати це разом", — підсумував прем'єр-міністр. 

Нагадаємо, 24 квітня Україна підписала з Польщею меморандум щодо посилення співпраці у залізничній сфері. Це дозволить кардинально збільшити обсяг залізничних перевезень українського експорту до ЄС та світових ринків.