The New York Times: Росія почала вивозити з України родини своїх дипломатів. В МЗС РФ все заперечують

The New York Times: Росія почала вивозити з України родини своїх дипломатів. В МЗС РФ все заперечують

За тиждень до того, як розпочалися переговори щодо ситуації на кордоні з Україною, Росія розпочала евакуацію співробітників свого посольства та консульств в Україні.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це пише The New York Times.

Як повідомляє видання, 5 січня 18 людей, переважно діти та дружини російських дипломатів, які працюють в Україні,  сіли в автобуси і вирушили до Москви.

За словами джерела видання в СБУ, найближчими днями очікується, що з України поїдуть 30 людей з Києва та консульства у Львові.

Згідно з заявою офіційного представника США, Вашингтон знав, що готується  евакуація.

"У нас була інформація, яка вказує на те, що російський уряд готувався до евакуації членів сімей з посольства Росії в Україні наприкінці грудня та на початку січня", — йдеться у заяві.

Тим часом у Міністерстві закордонних справ Росії, як повідомляє російська інформаційна агенція "РІА Новини", спростували інформацію The New York Times про виведення частини співробітників.

Там заявили, що російське посольство у Києві працює у штатному режимі.

Зазначимо, за інформацією американського видання New York Times, Путін змінив дату можливого вторгнення в Україну ближче до весни. Однією із причин стали погодні умови для просування бронетехніки.

Напередодні Росія почала військові навчання у прикордонних з Україною областях. У маневрах задіяно близько 300 одиниць військової техніки, зокрема танки Т-72Б3, бойові машини піхоти БМП-2, а також штатне стрілецьке озброєння.

Крім того, спостерігачі фіксують масштабне перекидання військової техніки та особового складу армії РФ зі Східного Сибіру та з Далекого Сходу на захід.