53% українців сьогодні не працюють, з них 60% - молодь до 35 років

53% українців сьогодні не працюють, з них 60% - молодь до 35 років
Фото: Depositphotos

Також багато молодих хлопців та дівчат зараз воюють на фронті за незалежність України. Серед них є чимало загиблих та поранених.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Йдеться про демографічну ситуацію, міграцію за кордон, відсутність роботи. 53% українців сьогодні не працюють, з них 60% - саме молодь до 35 років. Про це повідомив заступник голови Комітету з питань молоді та спорту Василь Мокан.

За приблизними підрахунками, які надає профільне Міністерство молоді та спорту, 40% молоді в Україні безпосередньо постраждали внаслідок військової агресії рф: 

  1. Понад 2 мільйони молодих людей стали внутрішньо переміщеними особами.
  2. Ще близько 2 мільйонів виїхали за межі країни.

Ворогом знищується молодіжна інфраструктура. До повномасштабного вторгнення Росії на території України функціонувало понад 300 молодіжних центрів та просторів. Зараз працюють лише 93, всі вони перепрофільовані на гуманітарні хаби або функціонують як центри волонтерської допомоги. Зруйновані, пошкоджені чи знаходяться на тимчасово окупованих територіях 18 молодіжних центрів. 

"Одним із викликів, який постане перед нашою державою, і над вирішенням якого вже зараз ведеться активна робота, - як нам повертати молодь з-за кордону, як після перемоги над ворогом мотивувати її жити, працювати та створювати сім'ї саме в Україні", - зазначив Василь Мокан.

Також багато молодих хлопців та дівчат зараз воюють на фронті за незалежність України. Серед них є чимало загиблих та поранених. Це відчутний удар по генофонду нашого народу. 

Нагадаємо, що від дій російських військ постраждали майже 700 дітей. Із них 240 загинули.