Черепашка-ніндзя та живі вовки: ТОП курйозних та зухвалих порушень на Київській митниці

Черепашка-ніндзя та живі вовки: ТОП курйозних та зухвалих порушень на Київській митниці

Добірка резонансних, курйозних, іноді навіть дивних митних порушень, виявлених працівниками Київської митниці у 2021 році.

Класичний привіт із Куби

12 повних валіз кубинських сигар та гомеопатичних препаратів з отрути блакитного скорпіону намагалися пронести "зеленим коридором" в аеропорту "Бориспіль" четверо громадян Китаю, які прилетіли авіарейсом із Куби.

Вперше у Києві

Митники виявили посилки з бивнем моржа та зубами кашалотів, які незаконно пересилалися з Одеської області до Німеччини та Франції під виглядом меблевої фурнітури.

Черепашка ніндзя

У "Борисполі" пасажир авіарейсу з ОАЕ не вигадав нічого кращого, як примотати шість мобільних телефонів iPhone-13 Pro Max разом із упаковками до спини та прикрити їх верхнім одягом. Схожий на черепашку-ніндзя, чоловік хотів пронести телефони "зеленим коридором" без сплати митних платежів.

Діаманти в нижній білизні

Шість пакетиків із діамантами сховав у спідній білизні пасажир авіарейсу з Туреччини.

Живі вовки

Три живі вовки намагалися вивезти до Непалу під виглядом собак лайок. Проте тварини не скиглили, а по-вовчому завивали і на вигляд мали всі ознаки вовчої статури та забарвлення. Тварин відправили на відповідальне зберігання до спеціалізованого закладу на Харківщині.

Елітний "нелегал" – LAMBORGHINI

Громадянин Ізраїлю ввіз на територію України елітний автомобіль LAMBORGHINI AVENTADOR вартістю 600 тисяч євро у режимі тимчасового ввезення. Проте після закінчення терміну "забув" вивезти транспортний засіб. А згодом з'ясувалося, що цей автомобіль перебуває ще й у міжнародному розшуку. В даний час автомобіль передано компетентним органам Німеччини.

В Україну зі своїм м'ясом

Громадянина Ізраїлю зі 150 кг сирого м'яса, 22 кг сиру та 20 літрами м'якого сиру зупинили київські митники у "Борисполі". Авіапасажир прилетів із Лондона і віз вісім дорожніх сумок із продуктами харчування.

Кокаїнові кур'єри

Кокаїн з цукерками. Півкіло кокаїну серед желейних цукерок виявили митники у громадянина Євросоюзу. Хлопець сховав наркотики в металевій банці зі смакотами і планував дістатися Ірландії.

З кокаїном у шлунку. Двох іноземних наркокур'єрів-"ковтачів" виявили митники в аеропорту "Бориспіль". Один прибув із Євросоюзу, інший із Бразилії. Обидва перевозили наркотики у герметичних капсулах у власному шлунку. У порушників виявлено 181 капсулу загальною вагою близько 2 кілограм.

" Культурний" наркокур'єр. У саморобній картині із зображенням Божої Матері 21-річний бразилець сховав 1 кг кокаїну. Проте під час митного контролю на валізу юнака спрацював службовий собака Київської митниці – спанієль Бетті.

" Томатний" кокаїн. Півкілограма кокаїну перевозив іноземець у томатній пасті. Пакет із наркотиками молодик обмотав скотчем і поклав у консервну банку з томатною пастою, при цьому закривши її фабричним способом.

Бурштинове затримання

260 кг сонячного каміння громадянин намагався відправити авіапоштою з України до Китаю під виглядом особистих речей.

Кувейтці з "Лірикою"

У лютому троє громадян Кувейту намагалися незаконно вивезти 5 валіз медичного препарату "Ліріка", який в Україні відпускається лише за рецептом. Іноземці відлітали авіарейсами у різні дні та планували вивезти ліки до Туреччини та ОАЕ. Вартість виявленого близько 5 мільйонів гривень.

Цигарки з ОАЕ

Дві майже одночасні зухвалі спроби незаконного ввезення з ОАЕ 12 тонн сигарет на понад 11 мільйонів гривень під виглядом товарів широкого вжитку блоковані в аеропорту "Бориспіль".

Таблетки з Єгипту

79 кг пігулок із вмістом прекурсорів митники вилучили у п'яти наших співвітчизниць, які поверталися додому з курорту. Вартість вилученого за цінами чорного ринку становить близько 12 мільйонів гривень.