Фітнес у галереї та манікюрний салон у музеї Ван Гога: в Амстердамі заклади культури протестували проти карантинних обмежень (ВІДЕО)

акція протесту нідерланди
Акція протесту у Нідерландах. Скриншот відео France 24

У музеї та концертних залах Нідерландів тимчасово "відкрили" салони краси та спортивні зали. Це було зроблено на знак протесту проти карантинних обмежень, запроваджених урядом у зв'язку з коронавірусом, повідомляє France 24.

Перукар і два майстри манікюру обслуговували відвідувачів серед творів мистецтва в музеї Ван Гога в Амстердамі, а два перукарі розставляли свої крісла на сцені коцертної зали "Концертгебау".

Така форма протесту пов'язана з тим, що Covid-обмеження були зняті для магазинів і так званих "контактних професій" - перукарень, манікюрні салони і навіть секс-бізнесу".

Акція

"Ми хотіли підкреслити, що музей - це безпечне відвідування, і ми повинні бути відкриті, - сказала директорка музею Ван Гога Емілі Горденкер. - Мер зателефонувала мені минулої ночі і сказала, що не дозволяє цього. Ми очікуємо отримати попередження в якийсь момент , після якого нам доведеться закритися, але ми дуже хотіли зробити це, тому ми тут".

Уроки фітнесу проходили в галереї Мауріцхейс у Гаазі, де знаходиться знаменита "Дівчина з перлиною" Вермеєра, а один із музеїв в Утрехті перетворився на тренажерний зал.

Влада Нідерландів попередила про відповідальність за порушення обмежень, але учасників акції це не зупинило.

Це не перші масові акції протестів у Нідерландах проти антиковидних обмежень. 2 січня 2022 року в Амстердамі люди зібралися на акцію протесту, в якій, за попередніми підрахунками, брало участь близько 10 тисяч людей. Вони включають музику та розмахують жовтими парасольками на знак незгоди з заходами уряду. Мер Амстердама Фемке Халсема видала наказ про надзвичайний стан.

Нагадаємо, Ірландія ввела комендантську годину через новий штам коронавірусу "Омікрон". Він діятиме з 20:00 у готелях, кінотеатрах, барах, ресторанах, театрах та триватиме до 30 січня 2022 року.