Німеччина не спрощувала в'їзд для громадян України

Lозвіл на в'їзд залишається тільки для тих жителів України, які мають чинний сертифікат про вакцинацію
Невакцинованим туристам із України в'їзд до Німеччини поки заборонено. Фото: Pixabay

Інформація про те, що Німеччина спростила в'їзд для громадян України, не відповідає дійсності.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Згідно з повідомленням МВС Німеччини, дозвіл на в'їзд залишається тільки для тих жителів України, які мають чинний сертифікат про вакцинацію.

При цьому вимога про третю "бустерну" дозу як умову для поїздки поки не висувається.

Ті, хто не має довідки про вакцинацію, можуть в'їхати до Німеччини за негативним тестом лише у випадку, якщо вони є громадянами, резидентами Євросоюзу або їхніми близькими родичами, або підпадають під винятки (наприклад, у разі подорожі, необхідної для німецького уряду, або термінової поїздки у гуманітарних цілях).

Невакцинованим туристам із України в'їзд до Німеччини заборонено.

На сьогоднішній день необмежений в'їзд до Німеччини можливий для мешканців таких країн та регіонів: Чилі, Гонконг, Індонезія, Колумбія, Макао, Нова Зеландія, Перу, Саудівська Аравія, Південна Корея, Тайвань.

При цьому, за винятком Австрії, усі сусідні німецькі країни нині вважаються зонами підвищеного ризику.

Раніше повідомлялося, що з 9 січня Україна нібито більше не входить до списку країн підвищеного ризику зараження коронавірусом для Німеччини.

Зокрема, на сайті МЗС України було зазначено, що з 00:00 9 січня 2022 року при в'їзді з України до Німеччини застосовуються загальні правила.