Німеччина внесла Україну до списку країн з високим ризиком зараження коронавірусом і посилила в'їзд

Німеччина внесла Україну до списку країн з високим ризиком зараження коронавірусом і посилила в'їзд
Німеччина внесла Україну до списку країн з високим ризиком зараження коронавірусом і посилила в'їзд

Німеччина внесла Україну до списку країн із високим ризиком зараження коронавірусною інфекцією Covid-19. У зв'язку з цим, з сьогодні, 30 січня, починають діяти жорсткіші правила в'їзду в країну.

Про це свідчать дані на сайті Інституту імені Роберта Коха, пише DW.

Люди, які в'їжджають на територію ФРН із України, мають відбути 10-денний карантин. При цьому вийти з карантину можна лише за п'ять днів після приїзду за результатами негативного тесту на коронавірус.

Це не стосується тих, хто отримав усі щеплення від Covid-19, або одужав.

Також перед в'їздом до Німеччини слід зареєструватися на відповідному сайті та внести туди свої дані про вакцинацію.

Діти віком до 12 років мають бути на карантині протягом п'яти днів і можуть завершити його без тіста на коронавірус.

Такі вимоги стосуються громадян будь-якої країни, які протягом останніх 10 днів відвідували країни зі списку високого ризику, до яких і Україна.

Україна перебувала в переліку країн зони високого ризику для Німеччини з 10 жовтня минулого року по 9 січня 2022 року, коли її виключили звідти через покращення епідеміологічної ситуації.

Проте, до зеленого списку країн Україні потрапити не вдалося — в'їхати до Німеччини з якоюсь метою можуть лише вакциновані українці.

Зонами високого епідеміологічного ризику в Німеччині оголошують країни та регіони, де загроза зараження коронавірусом є особливо високою.

У цьому значення має як кількість інфікованих. Враховуються й інші критерії, такі як темпи поширення коронавірусу, завантаженість лікарень та відсутність повних даних щодо ситуації із хворобою.

Окрім України, з 30 січня до списку також увійшли Афганістан, Куба, Пакистан, Гватемала, Бангладеш, Киргизстан, Оман, Палау, Сінгапур та французька заморська територія Нова Каледонія.

Зазначимо, що раніше Італія продовжила заборону на в'їзд українських туристів. З 1 лютого Україна й надалі ставитиметься до країн категорії E, для яких можливий в'їзд до Італії лише з поважної причини.

Тим часом, минулої доби, 29 січня, кількість заражених коронавірусом в Україні збільшилася на 24 508 осіб. Показник добових заражень в Україні наближається до піку – позавчора хворобу виявили у 37 351 особу.