Пішли "назустріч киянам": чиновників КМДА викрили у крадіжці 2,5 млн грн на закупівлі засобів особистої гігієни

Фото: Киевская городская прокуратура
Фото: Київська міська прокуратура

Головне управління поліції у Києві повідомило про підозру фігурантам справи про розкрадання понад 2,5 млн грн, виділених у рамках міської цільової програми "Турбота. Назустріч киянам".

Як повідомляє Київська міська прокуратура, підозри одержали колишній голова тендерного комітету департаменту соціальної політики Київміськадміністрації, а також керівник підприємства-підрядника. Раніше, 2 лютого, прокуратура повідомила, що підозру вручили і колишньому директору вказаного департаменту КМДА.

Їм інкримінують зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, повторно та за попередньою змовою групою осіб (частина 5 статті 191 Кримінального кодексу).

Встановлено, що наприкінці 2018 року ексдиректор департаменту соцполітики у змові з головою тендерного комітету та підприємцем розробили злочинну схему заволодіння бюджетними грошима.

Перший забезпечив проведення двох тендерів за штучними умовами, у зв'язку з чим договори на постачання медичних виробів (засобів особистої гігієни) було укладено з підконтрольним підприємством за завищеними цінами. У результаті троє фігурантів привласнили собі сумарно понад 2,5 млн грн.

Зазначимо, що правоохоронці ще з травня 2021 року ведуть активну кампанію з виявлення корупції в КМДА, її структурних підрозділах та на комунальних підприємствах столиці, яку влада Києва вважає політичним тиском з метою усунення Віталія Кличка з посади голови міськадміністрації.

Серед іншого, у грудні повідомлялося про обшуки в комунальній корпорації "Київавтодор" у рамках розслідування крадіжки на закупівлі підмітально-прибиральних машин, у жовтні обшуки пройшли у КП "Київтеплоенерго" у справі про завищення вартості ремонту тепломереж та у Голосіївській райадміністрації у справі про крадіжки на 2 млн грн, а у вересні чиновників КП "Плесо" викрили в крадіжці 5 млн грн на нібито розчищенні струмка Вершинка. Крім того, у листопаді відправили до суду справу про крадіжку 3 млн грн під виглядом оплати охорони станцій швидкісного трамвая.