Словенія скасувала майже всі обмеження щодо коронавірусу

Керівництво Словенії відмінило більшість основних обмежень, запроваджених через пандемію коронавірусної інфекції Covid-19, повідомляє Euractiv.

Як зазначає видання, тепер пасажирам, які в'їжджають до Словенії, більше не потрібна Covid-перепустка.

Крім цього, немає жодних вимог щодо карантину навіть для тих, хто контактує з інфікованою людиною.

Covid-перепустка скасована для всіх видів діяльності, крім закладів охорони здоров'я, будинків для людей похилого віку та в'язниць. Також було скасовано обмеження на кількість клієнтів у сфері послуг.

За словами міністра економіки Здравка Почивальшека, уряд обрав "збалансований підхід", щоб продовжувати захищати тих, хто перебуває у групі найвищого ризику, і водночас дозволити нормальні умови для решти.

"Ми прислухалися до закликів бізнесу настільки, наскільки нам дозволили медичні експерти. Економіка може функціонувати ефективно та інтенсивно лише за умови здоров'я працівників", — заявив міністр.

Нагадаємо, 8 листопада 2021 року Словенія посилила карантинні обмеження.

З того моменту в країні не визнавали тканинні маски, а були дозволені лише медичні маски та респіратори класу захисту FFP2.

При цьому діяльність закладів громадського харчування, які пропонують танцювальну музику або розважальну програму, було заборонено, а дискотеки та нічні клуби тимчасово закрилися.