У Львові, Запоріжжі та Бердянську "замінували" всі школи: учнів евакуювали

мінування вибухотехніки
Вибухотехніки виїхали на місце "мінування". Фото: 061.ua

В Україні в четвер, 27 січня, поліція отримала нові повідомлення про замінування навчальних закладів та торгових центрів одразу у трьох містах: Львові, Запоріжжі та Бердянську. Організована евакуація.

Як повідомляє 061.ua, інформація про мінування надійшла до поліції близько 10 години. Невідомий заявив про "мінування" всіх шкіл, а також торгових центрів Запоріжжя та Бердянська. Правоохоронні органи розпочали перевірку інформації. Евакуація того чи іншого навчального закладу проводиться залежно від ситуації.

Причому помилкові повідомлення про "мінування" навчальних закладів Запоріжжя надходять щодня з початку тижня. Раніше небезпечні предмети не виявляли.

До Служби безпеки України надійшло також повідомлення про "мінування" усіх шкіл Львова. В управлінні освіти міської ради зазначили, що навчальні заклади діють за протоколом: евакуюють учнів та повідомляють батьків.

Приміщення навчальних закладів та прилеглі до них території будуть обстежені щодо вибухонебезпечних речовин або предметів.

Щоб припинити "епідемію" лжемінувань, СБУ звернулася до швейцарських партнерів із проханням встановити користувачів, які за допомогою анонімізованого поштового ресурсу Protonmail надсилають повідомлення із загрозами вчинення терористичних актів на території України.

Останнім часом в Україні різко почастішали випадки хибних повідомлень про закладені вибухові пристрої. Це відбувається незважаючи на те, що 2 березня 2021 року Верховна Рада ухвалила закон про посилення відповідальності за хибне повідомлення про мінування.