У Німеччині заборонили кольорові тату

Тату у Європі
Заборона на кольорові фарби стала новим ударом по тату-індустрії. Фото: Depositphotos

У Німеччині ввели заборону на кольорове чорнило для нанесення татуювань на тіло людини. Тепер майстрам тату потрібно знайти нові види фарби, які не будуть шкідливими для здоров'я, повідомляє видання DW.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Приводом для заборони стала заява Європейського хімічного агентства (ECHA), в якій сказано, що до складу фарби для перманентних натільних малюнків входять до 4 тисяч хімікатів.

В ECHA з'ясували, що ці речовини є небезпечними для здоров'я людини. Деякі навіть можуть викликати рак і генетичні мутації.

Постачальники та виробники фарб обіцяли вирішити цю проблему до кінця 2021 року, але цього так і не сталося.

Тепер майстри тату в Німеччині очікують на нові фарби, які відповідатимуть вимогам ECHA. Вони вважають, що якщо такі пігменти не з'являться, їх салони розоряться.

За словами керівника Федерального об'єднання татуювальників (BVT) Урбана Сламаля, заборона на кольорові фарби стала новим ударом по тату-індустрії.

"Це, зрештою, порівняно мало не із забороною на професію. Багато моїх клієнтів, які родом з інших країн, скажімо, Росії, Бразилії чи Аргентини, тепер мають намір зробити тату у себе на батьківщині, коли поїдуть відвідати своїх родичів та друзів", - розповів німецький татуювальник Маріо Крамі.

Фото: Depositphotos