В Україні 20 січня щорічно відзначатимуть День пам'яті захисників Донецького аеропорту

донецький аеропорт
Разрушенный терминал Донецкого аэропорта. Фото: Depositphotos

У системі Міністерства оборони України встановили День пам'яті захисників Донецького аеропорту, який щороку відзначатиметься 20 січня. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Спільний наказ про День пам'яті підписали міністр оборони Олексій Рєзніков та головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний.

Щорічно протягом січня в країні організовуватимуть та проводитимуть заходи, присвячені Дню пам'яті захисників Донецького аеропорту. Вони, зокрема, пройдуть у меморіальному комплексі на території Міністерства оборони, де розташовані Зал пам'яті захисників України та Пам'ятний дзвін.

У частинах ЗСУ, вищих військових навчальних закладах, бібліотеках відбудуться також тематичні зустрічі, лекції, книжкові виставки, перегляд та обговорення документальних фільмів, кінохронік, присвячених темі оборони Донецького аеропорту та його захисників.

Героїчний захист аеропорту від бойовиків та російських окупаційних військ тривав 242 дні – з 26 травня 2014 року по 22 січня 2015 року.

Останнім часом виникла загроза нового масштабного вторгнення російських військ. Їхнє угруповання вже прибуло до Білорусі, де розташувалося за 40 км від кордону з Україною.

у виданні The New York Times склали три карти з російськими військами біля кордонів України На них армія РФ оточує Україну із трьох сторін. Під можливою загрозою перебуває у тому числі Київ.

У США заявили, що однією з цілей президента РФ Путіна є відновити сферу впливу над країнами, які раніше були частиною Радянського Союзу. Він неодноразово називав розпад СРСР найбільшою геополітичною катастрофою століття.

Фото: Depositphotos