В Україні запровадили нову форму повідомлення про прийняття на роботу

Зміни стосуються лише роботодавців-резидентів "Дія Сіті"
Зміни стосуються лише роботодавців-резидентів "Дія Сіті". Фото: Depositphotos

5 січня набула чинності постанова Кабінету міністрів щодо порядку про повідомлення Державної податкової служби та її територіальних органів про прийняття працівника на роботу.

Як повідомляє прес-служба Державного центру зайнятості (ДЦЗ), документ встановлює нову форму повідомлення про прийняття на роботу, у тому числі за гіг-контрактом.

При цьому для всіх роботодавців правила подання повідомлення залишаються незмінними. Зміни стосуються лише роботодавців-резидентів "Дія Сіті", для яких у новій редакції викладено додаток до Постанови № 413.

У ДЦЗ пояснюють, що спеціалісти резидента "Дія Сіті" – це спеціалісти, які виконують роботу або надають послуги на замовлення резидента "Дія Сіті" на підставі відповідного контракту.

Наразі Постанова № 413 містить окремі правила подання повідомлення про прийняття на роботу за гіг-контрактами.

Так, повідомлення про прийняття працівника на роботу або укладання контракту подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника ЄСВ (єдиний соціальний внесок – Delo,ua ) за формою згідно з додатком до Постанови №413 до початку роботи працівника.

Повідомлення подається засобами електронного зв'язку з використанням електронного цифрового підпису.

За відсутності технічної можливості подання електронного повідомлення про прийняття працівника на роботу таке повідомлення подається до паперової формі згідно з додатком разом із копією в електронній формі.

Інформація, що міститься в повідомленні про прийняття працівника на роботу або укладання контракту вноситься до Реєстру страхувальників та Реєстру застрахованих осіб.

Раніше повідомлялося, що в найближчому майбутньому роботодавці активніше використовуватимуть соціальні мережі для формування сильного HR-бренду.

Нагадаємо, у квітні минулого року в Раді зареєстрували два законопроєкти, які можуть суттєво змінити трудові відносини в Україні.

Джерело фото: Depositphotos