В Україні звільнено від російських загарбників 1026 населених пунктів, - ОП

збройні сили україни, ЗСУ, військові

У Сумській, Чернігівській, Житомирській та Київській областях проводять розмінування, відновлюють соціальну та дорожню інфраструктуру. Також українські захисники з початку широкомасштабного вторгнення Російської Федерації звільнили 1026 населених пунктів від російських загарбників. 

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко у Telegram.  

За його словами, щоденно відбуваються відновлювальні роботи в регіонах. Зокрема, у Харківській області постійно працюють над відновленням зруйнованої інфраструктури. У Чугуєві, Дергачах та селище Елітне проведені відновлювальні роботи на газопроводах та відновлено електропостачання після обстрілів.  

Зокрема, Сумщина, Чернігівщина, Житомирщина та Київщина проводять розмінування, відновлюють соціальну та дорожню інфраструктуру. 

"Звільнено 1 026 населених пунктів. Триває відновлення інфраструктури на деокупованих територіях. Продовжується підготовка фаст рекавері план - це план зі швидкої відбудови помешкань людей, шкіл, садочків, медичних закладів, які були зруйновані внаслідок російського вторгнення", - додав Кирило Тимошенко.  

Нагадаємо, що з початку війни піротехнічні підрозділи ДСНС обстежили понад 61 тис. гектарів і знешкодили майже 140 тис. вибухонебезпечних предметів.  

Наразі розмінування потребує територія площею близько 270 тис. кв. км, включно з окупованими нині територіями.