Соцмережа Twitter вирішила викупити свої акції на $4 млрд

Керівництво соціальної мережі Twitter оголосило зворотний викуп акцій на $4 млрд, повідомляє РБК.

Як зазначає агентство, у другій половині дня, 10 лютого, акції Twitter на попередніх торгах на Нью-Йоркській фондовій біржі зросли на 9,7%, $41,5 за папір.

У РБК відзначають, що різке зростання цін на акції спостерігалося після новини про те, що мережа Twitter оголосила про нову програму зворотного викупу своїх акцій на суму $4 млрд на додаток до вже існуючої програми викупу на $2 млрд, затвердженої в 2020 році.

"План викупу акцій Twitter допомагає інвесторам не звертати уваги на відносно слабкі результати та прогнози компанії", — розповів старший аналітик Investing.com Джессі Коен.

Але згодом цінні папери Twitter втратили все зростання і втратили 3,5%, до $36,5.

При цьому соціальна мережа повідомила про більш слабкі, ніж очікувалося, квартальні доходи від реклами і менший, ніж очікувалося, приріст кількості користувачів.

Так, доходи від реклами в четвертому кварталі зросли на 22% порівняно з минулим роком і склали $1,41 млрд, що нижче за оцінки аналітиків Refinitiv на рівні $1,43 млрд.

У четвертому кварталі у компанії з'явилося 6 млн нових користувачів, а середня кількість активних користувачів на день зросла до 217 млн людей. Це на 13% більше, ніж роком раніше, проте менше консенсус-прогнозу опитаних Refinitiv аналітиків, які чекали на показник на рівні 218,5 млн.

Виручка Twitter у четвертому кварталі збільшилася на 22%, до $1,6 млрд. Чистий прибуток компанії за четвертий квартал скоротився на 18% у річному вираженні, до $181,7 млн.

Нагадаємо, соцмережа Twitter створила спеціалізовану команду для розробки рішень у галузі блокчейну, криптовалют, децентралізованих додатків та DeFi.