В App Store запустили соцмережу Дональда Трампа: користувачі вже зіштовхнулися з проблемами в роботі програми

Увечері 20 лютого в App Store компанії Apple з'явився мобільний додаток соцмережі Truth Social, що належить бізнесменові та 45-му президенту США Дональду Трампу. Про це повідомляє видання Reuters.

На смартфонах користувачів, які заздалегідь "оформили замовлення", програма встановилася автоматично. При цьому в даний час на території України в App Store додаток Truth Social не доступний.

Крім того, в інших країнах деякі користувачі повідомляли або про проблеми з реєстрацією облікового запису або про те, що їх додали до списку очікування, пояснивши це великим напливом бажаючих встановити програму.

Соцмережа Трампа запускає компанія Trump Media & Technology Group (TMTG). У грудні 2021 року вона залучила 1 мільярд доларів інвестицій для Truth Social.

Тоді ціна однієї акції стартапу становила близько $34,36, а інвестори у проект залишилися невідомими.

Нагадаємо, про появу нової соціальної мережі Трампа стало відомо у березні 2021 року. Таке рішення бізнесмен ухвалив після того, як йому заборонили використовувати Twitter, Facebook та YouTube. А ось доступ до цих соціальних майданчиків Трампу закрили після нападу його прихильників на Капітолій у США 6 січня 2021 року після того, як його звинуватили в публікації повідомлення, що спонукає до насильства.