5G може порушити роботу літаків і завдати "катастрофічної шкоди" — заява авіакомпаній США

Сигнали 5G, запуск зв'язку п'ятого покоління
Сигнали 5G можуть заважати приладам, що вимірюють висоту літака. Фото: Depositphotos

Торгова асоціація, що представляє великі авіалінії США, звернулася до міністра транспорту Піта Буттіджігу та вищих національних регуляторів у галузі зв'язку та авіації з проханням заборонити операторам запускати 5G поблизу аеропортів. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

У своєму зверненні авіакомпанії заявляють, що пасажири можуть зіткнутися з "катастрофічними збоями", якщо 5G працюватиме в межах 3 кілометрів від місця, де літають літаки.

Оператори бездротового зв'язку, включаючи такі компанії, як AT&T та Verizon Communications, досягли угоди з федеральними регулюючими органами на початку січня про запуск 5G.

У свою чергу авіакомпанії відзначають, що сигнали можуть заважати приладам, що вимірюють висоту польоту літака.

Головний виконавчий директор авіакомпанії JetBlue Airways Робін Хейс додав: "Авіакомпанія може зіткнутися зі значними збоями в рейсах, починаючи з середи (19 січня), що ще більше навантажить нашу і так крихку повітряну систему і порушить роботу пасажирських перевезень".

Фото: Depositphotos