Дату першого туристичного польоту Crew Dragon-2 перенесли на місяць

Crew Dragon
Crew Dragon spacecraft. Photo: NASA

Перший політ корабля Crew Dragon компанії Ілона Маска SpaceX із туристами до міжнародної космічної станції перенесли на місяць. Про це аерокосмічний аналітик та журналіста Джефф Фуст повідомив у своєму Twitter.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Запуск Crew Dragon з туристами мав відбутися у рамках місії Axiom-1.

За його словами, про перенесення повідомив Джим Фрі, заступник голови NASA з розробок систем космічних досліджень.

"Джим Фрі із НАСА показав заплановані запуски, інші дослідження НАСА та космічні операції. Дата 31 березня для місії Ax-1 для мене нова; це було 28 лютого", - заявив Фуст.

До складу екіпажу увійдуть колишній астронавт NASA Майкл Лопес-Алегріа, американський бізнесмен Ларрі Коннор, канадський інвестор Марк Паті та ізраїльський бізнесмен Ейтан Стіббе.

Планується, що в перспективі вдасться організовувати по два-три такі туристичні польоти щороку.

Crew Dragon - американський багаторазовий пілотований космічний корабель компанії SpaceX. Призначений для доставки екіпажу до 7 осіб на Міжнародну космічну станцію (МКС) та повернення їх на Землю.

Перший пілотований політ Crew Dragon відбувся у 2020 році. У місії взяли участь три американські астронавти — Майкл Хопкінс, Віктор Гловер і Шеннон Вокер, а також японський астронавт Соїті Ногуті. Екіпаж Crew Dragon-1 прибув на МКС у листопаді 2020 року та провів на МКС шість місяців. 2021 року корабель успішно повернувся на Землю з МКС. Переліт зайняв 6,5 години.

Космічний корабель Crew Dragon-2 компанії SpaceX Ілона Маска із чотирма астронавтами на борту 24 квітня успішно пристиковався до Міжнародної космічної станції.

Американське космічне агентство NASA також переносило перший контрактний політ приватного пілотованого корабля SpaceX Crew Dragon до МКС, щоб компанія SpaceX мала час для завершення тестування обладнання та аналізу поведінки ракети-носія Falcon 9.