Літак "Мрія" пошкодив шасі під час приземлення в Польщі: з України на допомогу вилетіли фахівці (ВІДЕО)

літак мрія
Літак "Мрія" в польоті. Фото: Вікіпедія

Найбільший літак у світі Ан-225 "Мрія" пошкодив стійку шасі та поки що не може вилетіти з Польщі. Держпідприємство "Антонов" надіслало літак на допомогу, повідомляє LIGA.net.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

"Виявлено незначну технічну несправність в основній стійці шасі. Туди полетить літак Ан-26 із нашими фахівцями", – заявили у ДП "Антонов".

Держпідприємство відправило до Польщі Ан-26 зі спеціалістами, які мають оглянути та усунути несправність, будуть перевірені й інші елементи.

У прес-службі підприємства запевняють, що співробітники можуть оперативно відремонтувати "Мрію", в результаті літак здійснить виліт.

Конкретні терміни ремонту наразі невідомі.

"Досить оперативно маємо це виправити. Це буде зрозуміло, коли команда прибуде на місце",  додали в прес-службі.

Приземлення найбільшого у світі літака Ан-225 "Мрія" опублікував у Facebook-групі, присвяченій літаку, польський споттер Блажей Батуг.

Приземлення Ан-225

Ан-225 "Мрія" - найбільший та найпотужніший у світі транспортний літак, здатний взяти на борт до 250 тонн. Він був створений у конструкторському бюро Антонова наприкінці 1980-х для багаторазового космічного корабля "Буран".

Нагадаємо, що у квітні 2020 року літак Ан-225 "Мрія" виконав другий рейс з Китаю до країн ЄС щодо доставки вантажів медичного призначення в рамках боротьби з пандемією коронавірусу. Рейс у Париж-Ватрі виконувався з Тянцзіня з проміжною посадкою на дозаправку в Алмати. А після вильоту із казахстанського аеропорту Ан-225 також приземлявся в аеропорту Баку (Азербайджан).

Після планового технічного обслуговування, яке тривало десять місяців, найбільший у світі транспортний літак Ан-225 "Мрія" вирушив у черговий комерційний рейс.