Продажі електромобілів за рік в Україні підскочили майже на 20%

Загалом за 2021 рік було зареєстровано 8 тисяч 541 легковий електромобіль
Фото: Pixabay

У грудні 2021 року кількість нових реєстрацій електромобілів в Україні вперше перевищила позначку 900 одиниць – за місяць у країні було зареєстровано 928 легкових електромобілів.

Як повідомляє прес-служба Федерації роботодавців автомобільної галузі (ФРАО) з посиланням на Федерацію автопрому України, це у півтора рази більше, ніж роком раніше, і на 7,7% більше за результати листопада.

Загалом за 2021 рік було зареєстровано 8 тисяч 541 легковий електромобіль, що на 18,9% перевищує результати минулого року.

При цьому, частка нових електромобілів зросла до 14,2% (рік тому було 8,9%).

За інформацією ФРАО, трійка лідерів залишилася незмінною – Nissan, Tesla, Chevrolet, які утримують 55% ринку.

Експерти відзначають, що майже всі бренди наростили продажі – крім Tesla та Kia. Зокрема, Audi збільшила продажі вдвічі, що дозволило увірватися до десятки лідерів на 7 рядок.

Не зміг утриматися в ТОП-10 Fiat, що торік займав четверте місце, цього ж року посів 12 позицію.

Загалом у 2021 році на ринку було представлено 200 моделей від 58 брендів.

Раніше заступник голови Офісу президента України Ростислав Шурма заявив, що наприкінці першого або на початку другого кварталу 2022 року в Україні почне діяти програма субсидування процентної ставки лізингу електромобілів.

Нагадаємо, Інноваційний парк UNIT.City разом із BMW та MINI Україна оголосили про запуск пілотного проекту оренди електромобілів для резидентів парку під назвою U.Go.