В аеропорту "Бориспіль" відновлять роботу терміналу F

В аеровокзальному комплексі F обслуговуватимуть пасажирів лоукостерів та авіакомпаній, які спеціалізуються на прямих перельотах
Аеропорт "Бориспіль", термінал F. Фото: Lowcost UA

27 березня аеропорт "Бориспіль" зі стартом літньої навігації польотів планує відновити роботу терміналу F.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Як передає avianews.com, про це повідомили у прес-службі авіапідприємства.

За інформацією видання, фінансовий план аеропорту "Бориспіль" на 2022 рік передбачає обслуговування 13,1 млн пасажирів. Це означає, що в пікові години  пропускна спроможність терміналу D не справлятиметься з фактичним числом пасажирів, які вилітають або прилітають.

В аеропорту заявили, що в аеровокзальному комплексі F обслуговуватимуть пасажирів лоукостерів та авіакомпаній, які спеціалізуються на прямих перельотах із точки в точку.

Наразі аеропорт веде переговори з такими авіаперевізниками про зміну терміналу, проте поки що не готовий оприлюднити їхній список. На підприємстві пообіцяли, що такий переїзд буде добровільним.

Аеровокзальний комплекс закрили два роки тому після введення обмежень на подорожі по всьому світу та значного падіння пасажиропотоку. Для економії коштів усі рейси зосередили у терміналі D, який на той момент був напівпорожнім.

Роботу терміналу F вирішили відновити саме для розвантаження основного терміналу D.

Нагадаємо, міжнародний аеропорт "Бориспіль" розпочав експлуатацію відновленого терміналу F 31 березня 2019 року.