Молдова запроваджує нові правила в'їзду до країни

Молдова запроваджує нові правила в'їзду до країни
Чтобы въехать в Молдову, нужно иметь при себе один из "ковидных" документов. Фото: Depositphotos

Влада Молдови вирішила відкрити з 17 січня кордони країни для всіх іноземців, незалежно від того, звідки вони приїхали. Про це повідомило видання NewsMaker.

Залишається вимога щодо "ковідних" документів. При в'їзді до Молдови іноземцям необхідно буде пред'явити один із документів, що підтверджує відсутність коронавірусу:

  • сертифікат про повний курс вакцинації проти коронавірусу;
  • медичний висновок, що підтверджує, що людина перехворіла на коронавірус протягом останніх 6 місяців;
  • тест, що підтверджує наявність антитіл;
  • експрес-тест або ПЛР-тест, зроблений за 48 та відповідно 72 години до в'їзду в країну.

Якщо ж мандрівник не матиме відповідного тесту, то йому доведеться провести на карантині 14 днів.

Самоізоляцію можна буде перервати через 7 днів, якщо новий ПЛР-тест або експрес-тест Covid-19 покаже негативний результат.

Норма про карантин не поширюється на дітей віком до 12 років, які не мають симптомів коронавірусу, школярів та студентів до 18 років, які приїхали навчатися до Молдови.

Від самоізоляції також звільнено громадян, які приїхали на лікування, транзитних пасажирів, які мають залишити країну протягом 24 годин.

Раніше повідомлялося, що Азербайджан скасував обмеження, що діяли з березня 2020 року, на в'їзд громадян України на територію країни.

За інформацією МЗС України, Азербайджан можуть відвідати лише повністю вакциновані громадяни. При в'їзді в країну необхідно буде надати документ, що підтверджує повний курс будь-якої вакцинації проти Covid-19.

Фото: Depositphotos