Питання Загального реєстру податкових накладних

Розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2009 р. N 1178-р Київ
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

1. З метою упорядкування адміністрування податку на додану вартість, вдосконалення податкового обліку та відповідно до підпункту 7.2.8 пункту 7.2 статті 7 Закону України "Про податок на додану вартість" запровадити реєстрацію податкових

накладних платників податку - продавців товарів (робіт, послуг) (далі - продавці) в Загальному реєстрі податкових накладних (далі - Реєстр) із сумою податку на додану вартість, зазначеною в одній накладній:

понад 1 млн. гривень - з 1 листопада 2009 р.;

понад 500 тис. гривень - з 1 січня 2010 р.;

понад 100 тис. гривень - з 1 квітня 2010 року.

2. Податкова накладна надається покупцю товарів (робіт, послуг) (далі - покупець) після внесення відомостей про неї до Реєстру.

3. Порядок ведення Реєстру встановлюється ДПА.

Покупець має право звіряти відповідність даних податкової накладної даним Реєстру.

4. У разі порушення продавцем установленого порядку реєстрації податкових накладних ДПА має право проводити перевірку достовірності зазначених платником податку сум податкових зобов'язань з метою встановлення права покупця на включення сум податку на додану вартість до податкового кредиту.

Надходження до органу державної податкової служби інформації про виявлення розбіжностей у даних податкової накладної та Реєстру є підставою для проведення позапланової виїзної перевірки продавця та покупця.

5. Невідповідність даних, зазначених в податковій накладній, даним Реєстру не звільняє продавця від обов'язку включення суми податку на додану вартість, зазначеної в податковій накладній, до суми податкових зобов'язань за відповідний звітний період. Покупець втрачає право на податковий кредит відповідно до податкової накладної, якщо сума податку на додану вартість згідно з накладною не відображена продавцем у податковій декларації або продавець не провів у повному обсязі розрахунки з бюджетом за такою декларацією.

Прем'єр-міністр України
Ю. Тимошенко