Про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння виробництву та використанню біологічних видів палива

Закон України

З метою стимулювання виробництва та використання біологічних видів палива, розвитку в Україні національного паливного ринку на основі залучення біомаси, як відновлювальної сировини для виготовлення біологічних видів палива, Верховна Рада України постановляє:

I. Внести зміни до таких законів України:
1. Частини четверту і п'яту статті 4 Закону України "Про підприємництво" (Відомості Верховної Ради УРСР, 1991 р., N 14, ст. 168; Відомості Верховної Ради України, 2000 р., N 36, ст. 299; 2006 р., N 33, ст. 278) викласти в такій редакції:
"Діяльність, пов'язана з виробництвом бензинів моторних сумішевих з добавками на основі біоетанолу, етил-трет-бутилового етеру (ЕТБЕ) та добавок на основі біоетанолу, здійснюється підприємствами, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України.
Діяльність, пов'язана з виробництвом біоетанолу, здійснюється суб'єктами господарювання за наявності відповідної ліцензії".

2. У частині першій статті 19 Закону України "Про Єдиний митний тариф" (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., N 19, ст. 259 із наступними змінами):
абзац перший пункту "ч" після слів "для виробництва альтернативних видів палива" доповнити словами "крім біологічних видів палива";
абзац перший пункту "щ" (у редакції Закону України від 16 березня 2007 року N 760-V) після слів "виробництва альтернативних видів палива" доповнити словами "крім біологічних видів палива";
доповнити пунктами "я" та "я-1" такого змісту:
"я) у період з 1 січня 2010 року до 1 січня 2019 року техніка, обладнання, устаткування, що використовуються для реконструкції існуючих і будівництва нових підприємств з виробництва біопалив і для виготовлення та реконструкції технічних і транспортних засобів з метою споживання біопалив, які класифікуються за кодами УКТ ЗЕД, визначеними статтею 7 Закону України "Про альтернативні види палива", якщо такі товари не виробляються та не мають аналогів в Україні. Порядок ввезення зазначених техніки, обладнання та устаткування визначається Кабінетом Міністрів України.