НБУ курс:

USD

41,25

+0,03

EUR

45,71

--0,44

Наличный курс:

USD

41,51

41,44

EUR

46,30

46,11

В нас нема шансів не розвиватись

В нас нема шансів не розвиватись, рано чи пізно прозорі зрозумілі правила і умови ведення бізнесу прийдуть в Україну — питання лиш в тому, скільки часу ми на це витратимо — 50 чи, скажімо, 5 років
Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Ми живемо в умовах ринку, де нема достатніх передумов, культури, спеціалістів, ресурсів і розвинутого попиту, не говорячи вже про "підтримку" з боку держави. Тим не менш, це класичний набір чинників для ведення бізнесу будь-якої країни в період її становлення.

Що робити в такій ситуації:

  1. Починати грати вдовгу, а це значить переосмислювати власні цінності, піднімати якість, вкладати більше, свідомо втрачаючи на старті і сподіваючись на сталість прибутковості в подальшому — так живе розвинений світ,
  2. знаходити нестандартні рішення — брак ресурсів є завжди передумовою для креативу та створенню нових економічних моделей. Це є венчурна логіка, але в разі успіху вона дозволяє робити прориви практично з нуля, а це наша ситуація,
  3. об"єднуватись — зміна логіки від "моя хата скраю" до "давайте домовимось" завжди і неминуче призводить до кращих результатів всіх її учасників по окремості — звичайно, за умови, що процес прозорий і відкритий.

Уявляю собі модель успіху для нас саме у поєднанні всіх трьох компонентів.

Принаймні можу бачити, як воно працює на реальних прикладах в Івано-Франківську. В нас нема шансів не розвиватись, рано чи пізно прозорі зрозумілі правила і умови ведення бізнесу прийдуть в Україну — питання лиш в тому, скільки часу ми на це витратимо — 50 чи, скажімо, 5 років.

Юрко Филюк 24-25 сентября выступит на Business Wisdom Summit в Киеве, пообщается с участниками мероприятия и ответит на их вопросы.

Воспользуйтесь возможностью, регистрируйтесь на саммит.