НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Що чекає на курс мемкоїнів до кінця 2024 року - оцінки експертів

Що буде з мемкоїнами у 2024 році. Джерело: depositphotos.
Що буде з мемкоїнами у 2024 році. Джерело: depositphotos.

Восени на розвиток криптовалютного ринку буде негативно впливати невизначеність, що пов'язана з майбутніми виборами у США. Також плани ФРС щодо зниження відсоткової ставки спонукатимуть інвесторів переорієнтуватися на менш ризикові активи. Про це в коментарі Delo.ua розказав фінансовий радник Михайло Пацан. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Більше про перспективи та ризики, що очікують ринок крипти восени, читайте у статті Delo.ua "Куди йдуть мемкоїни. Чи зростатиме вартість токенів-жартів до кінця 2024 року". 

"Варто окремо відзначити ситуацію з мемкоїнами, пов'язаними з виборами у США, зокрема з Дональдом Трампом. Наприклад, токен DJT, який активно просувався на фоні заяв Трампа про підтримку криптовалют, зазнав різкого падіння на 90% протягом одного дня і не зміг відновитися. Не дивно, що зараз інвестори не поспішають купувати мемтокени, оскільки спостерігається ситуація напруженості та негативних новин на крипторинку", - звертає увагу Михайло Пацан. 

В умовах політичної нестабільності стан ринку криптовалют буде зрозумілий після завершення виборів президента США. Саме тоді учасники крипторинку чекають, якою буде політика нового лідера Штатів щодо перспектив легалізації крипторинка в межах країни. Вже після цього можна очікувати на суттєве та стабільне зростання курсу криптовалют. 

"В цілому восени більшість рухів на ринку, ймовірно, будуть зумовлені новинним фоном та короткостроковими спекуляціями. Щодо мемкоїнів, враховуючи їх високу волатильність та чутливість до загальноринкових тенденцій, можна припустити, що вони зазнають ще більших коливань порівняно з основними криптовалютами", - каже Пацан. 

Які мемкоїни залишаються перспективними у 2024 році 

Михайло Пацан зазначає, що на ринку мемкоїнів постійно з’являються нові проєкти, але більшість з них пустушки або скам. Тому варто звертати увагу на ті монети, що стають популярними у криптовсесвіті. З відносно нових монет, що мають непогані перспективи, експерт звертає увагу на два проєкти – DOGS та BONK. Зокрема, DOGS став "обличчям" Телеграм на блокчейні TON. 

"Це символ децентралізованого інтернету і має спільноту в майже мільярд користувачів месенджера Телеграм", - уточнює експерт. 

Також Пацан впевнений, що перспективними серед криптоінвесторів вважаються давно відомі мемкоїни - PEPE, DOGE та SHIBA.  

При цьому експерт попереджає: загалом інвестиційна привабливість мемкоїнів може бути невеликою, адже успішними стають тільки одиничні проєкти. Тому треба дуже уважно дивитися на монети, які можуть бути перспективними для торгівлі. 

"Єдина цінність мемкоїна – це команда і спільнота, яка стоїть за його створенням. Вони можуть створити інший продукт, більш цікавий, ніж мемкоїн. Проте, 99% мемкоїнів – це шахрайство, тому краще дивитися на ринкову ціну відомих проєктів, а не ризикувати інвестиціями у нові та маловідомі токени", - попереджає Пацан.

Фіансовий аналітик Андрій Шевчишин також рекомендує дуже обережно дивитися на мемкоїни з метою інвестування, оскільки ці альткоїни не несуть якоїсь фактичної практичної цінності. 

"Такі коїни схильні до високої волатильності, які просто йдуть слідом за ринком. Іноді мемкоїни можуть різко зростати, завдяки коштам інвесторів, які розганяють цікавість до мемкоїнів через різні канали", - каже Шевчишин.

Більше про перспективи та ризики, що очікують ринок крипти восени, читайте у статті Delo.ua "Куди йдуть мемкоїни. Чи зростатиме вартість токенів-жартів до кінця 2024 року".