Дубілет випустив книгу "Що ви верзете?": промо видання доручив зайнятися своєму батькові, екс-главі ПриватБанку

Дмитро Дубілет. Фото: Instagram
Дмитро Дубілет. Фото: Instagram

Видавництво Yakaboo проводить експеримент: продає паперову та електронну версії книги Дмитра Дубілета "Що ви верзете?" одночасно. Так зазвичай не роблять: е-книгу починають продавати пізніше за паперову. Але Дубілет, для якого ця книга стала письменницьким дебютом, наполіг, щоб обидва формати вийшли одночасно. А до промо книги залучив батька, екс-главу ПриватБанку Олександра Дубілета, ім'я якого іноді з'являється в інформаційному полі у зв'язку зі скандальною приватизацією банку.

 

Про що написав свою першу книгу Дмитро Дубілет

Над своєю дебютною книгою підприємець Дмитро Дубілет працював два роки . Вона називається “Що ви верзете? Дмитро Дубілет розповідає найцікавіші історії про прапори всіх країн світу”.  

Несподівана тема для людини, яка відома як екс-директор з інформаційних технологій ПриватБанку, екс-міністр Кабінету міністрів, співзасновник Monobank , а останнім часом запускає стартапи ( Ba Food , Dobrozem , Smartass Club , Finmap, чат-боти Kind ReminderBot та інші).

Як пояснює сам автор-дебютант, темою прапорів він цікавиться давно, але головне " прапори - це лише привід, щоб поговорити про історію, географію, економіку та культуру кожної з країн , а також про ті неймовірні збіги, казуси та взаємозв'язки, які їх оточують ".

Наприклад, зірка на прапорі ДР Конго нагадує нам, що Артур Конан Дойл назвав найбільшим злочином проти людства. Орел на прапорі Мексики про те, як ацтеки принесли в жертву богам нещасну дівчину. Зірки на прапорі Тувалу - про дивовижний курйоз у назві країни, поділився подробицями автор книги .

Випустивши книгу на початку грудня, Дмитро Дубілет рекламує її як подарунок на Новий рік.

Вона вийшла українською та російською мовами та продається на сайтах видавництва та автора книги, де можна прочитати її фрагменти.

Олександр Дубілет, екс-глава ПриватБанку: "Всі будуть на одній хвилі"

У промо книги включився і батько її автора, бізнесмен Олександр Дубілет, екс-глава ПриватБанку. На своєму нещодавно відкритому телеграм-каналі він не рекламує книгу безпосередньо, а пише про користь для компанії спільного обговорення бізнес-книг її співробітниками та розповідає, що свого часу зробив так, що у ПриватБанку читати стало модно.

" В останні перед націоналізацією роки ми писали есе за книгами, які читали разом. Була процедура відбору обов'язкової до прочитання книги. Складався список рекомендованих книг до прочитання, і ми робили голосування за шорт-листом" .   Систематично читати почали з книги Білла Гейтса "Бізнес зі швидкістю думки" . " Якщо не прочитали, обов'язково прочитайте" , - рекомендує Олександр Дубілет і дає пораду керівникам: читайте самі і створіть обстановку, коли читати книги в компанії - модно , а не читати - соромно. Важливо , щоб обговорити одну книгу з усією командою, як «все буде на тій же довжині хвилі.»

Як промо книги сина в посту Олександра Дубілета один рядок: " Якщо ви даруєте щось клієнтам - подаруйте книгу".