"Велике будівництво" Зеленського допомогло ліквідувати 28 місць концентрації ДТП – "Укравтодор"

"Велике будівництво" Зеленського допомогло ліквідувати 28 місць концентрації ДТП – "Укравтодор"

За два роки запровадження програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" вдалося ліквідувати 28 місць концентрації ДТП. Про це розповів перший заступник голови агенції Андрій Івко у матеріалі для Mintrans.

"Старт "Великого будівництва" кардинально змінив ситуацію: галузь отримала достатньо ресурсів і для відновлення дорожнього покриття, і для покращення безпеки на дорогах", – зазначив заступник голови "Укравтодору".

Він додав, що до кінця цього року намічено виправити ситуацію ще на 18-ти небезпечних ділянках.

Створення безпечних умов руху для водіїв та пішоходів є одним із пріоритетних завдань президентської програми. У 2020-2021 роках фінансування заходів щодо безпеки дорожнього руху збільшилося вдвічі.

"У 2020 році на заходи безпеки дорожнього руху виділено 7,8% загального фінансування. У січні - листопаді 2021 року показник зріс до 8,2%", — написав Івко.

Завдяки цьому у населених пунктах з'явилися пішохідні доріжки, системи освітлення, парапетна огорожа небезпечних ділянок. А також металева бар'єрна огорожа за їх межами.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що в рамках ініційованої ним програми "Велике будівництво" вже відновили понад 14 000 км доріг по всій Україні.