Понад 50% населення Європи заразяться "Омікроном" протягом найближчих шести-восьми тижнів, — ВООЗ

тест на коронавирус
Фото: Depositphotos

Темпи поширення штаму коронавірусу "Омікрон" настільки високі, що вже найближчими тижнями інфіковано буде більше половини європейців, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"50 із 53 країн у Європі та Центральній Азії зафіксували випадки зараження "Омікроном". Він швидко стає домінуючим у Західній Європі і зараз поширюється на Балканах", — заявив на брифінгу директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганс Клюге.

"Інститут показників та оцінки в галузі охорони здоров'я прогнозує, що за таких темпів поширення понад 50% населення регіону заразяться "Омікроном" протягом наступних шести-восьми тижнів", — додав він.

Клюге навів дані, що в перший тиждень 2022 року в регіоні зафіксували близько 7 млн ​​випадків COVID-19, а захворюваність на двотижневий відрізок посилилася більш ніж удвічі.

"Станом на 10 січня 26 країн повідомили, що близько 1% їхнього населення щотижня заражається COVID-19", — сказав Клюге.

За його словами, через безпрецедентні масштаби поширення вірусу в Європі зростає кількість госпіталізацій.

При цьому Клюге підкреслив, що схвалені вакцини "надають хороший захист від тяжкого перебігу захворювання та смерті", зокрема у випадках із зараженням "Омікроном".

Серед країн Європи Великобританія посідає перше місце за кількістю випадків коронавірусу: там за період пандемії виявили понад 14 млн заражень COVID-19. На другому місці Франція з більш ніж 12 млн випадків коронавірусу. У Росії виявлено понад 10 млн випадків COVID-19. В Україні виявили понад 3,5 млн випадків інфікування.

Китай також був змушений запровадити екстрені заходи щодо запобігання інфікуванню населення штамом коронавірусу "Омікрон", який виявлено у великому портовому місті Тяньцзіні. Уряд розділив Тяньцзінь та його 14 мільйонів мешканців на три рівні обмежень, починаючи із закритих зон, де людям взагалі заборонено залишати свої будинки.

Нагадаємо, через брак персоналу в США дозволили медикам, інфікованим коронавірусом, але з легкими симптомами або без ознак хвороби зовсім, надалі виконувати свої професійні обов'язки.

Фото: Depositphotos