Мінфін США ввів санкції проти українських політиків: Козака, Волошина, Олійника, Сівковича

мінфін США
Міністерство фінансів США Фото з ресурсу topnews.ru

Міністерство фінансів США внесло чотирьох українських політиків до списку санкцій з формулюванням "за шкідливі дії Росії за кордоном". Про це повідомляє сайт відомства.

Під санкції потрапили два чинні депутати Верховної Ради від партії "Опозиційна платформа — За життя". Один з них Тарас Козак. Він власник заблокованих в Україні телеканалів NewsOne, ZIK та "112 Україна". Другий фігурант – Олег Волошин.

У списку присутні також колишній нардеп Верховної Ради від Партії регіонів Володимир Олійник і заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Володимир Сівкович, який обіймав цю посаду за президента Віктора Януковича.

Нагадаємо, Тарас Козак проходить по одній справі з депутатом Верховної Ради від "Опозиційної платформи — За життя" Віктором Медведчуком. Розслідування встановило, що ці нардепи спільно з російськими чиновниками та іншими особами вчинили замах на розграбування національних цінностей у вигляді незаконного видобутку нафти та газу на окупованій території у Криму.

Журналісти стверджують також, що Козак заробив десятки мільйонів доларів на продажі нафтової компанії у Росії. Покупцем стала білоруська державна компанія "Білорусьнафта".

Через санкції Ради національної безпеки та оборони України за поширення антиукраїнської інформації, що фінансується Росією, Козак втік до РФ.