США вимагають конфіскації $6 млн від продажу нерухомості, яку купили за рахунок виведених грошей із ПриватБанку

США вимагають конфіскації $6 млн від продажу нерухомості, яку купили за рахунок виведених грошей із ПриватБанку
Суд у США у справі ПриватБанку заборонив Коломойському розпродувати активи

Міністерство юстиції США направили до Окружного суду США цивільний позов про конфіскацію понад 6 мільйонів доларів, отриманих від продажу нерухомості в Далласі. Ймовірно, її купили, утримували та покращували за виведені з ПриватБанку гроші.

Про це повідомила прес-служба Мін'юсту США.

У відомстві впевнені, що ці 6 мільйонів доларів потрібно конфіскувати на підставі порушення федерального законодавства про відмивання грошей.

Це вже четвертий такий позов. У серпні 2020 року США подали два схожі позови у Південному окрузі Флориди. Тоді влада також заявила, що нерухомість у Далласі та Луїсвіллі купили за гроші, які незаконно отримали від ПриватБанку.

У грудні 2020 року Мін'юст подав третій позов у тому ж окрузі, стверджуючи, що нерухомість у Клівленді купили за ті самі гроші.

"У чотирьох скаргах стверджується, що Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов, які володіли ПриватБанком, привласнили та обдурили банк на мільярди доларів. Ці двоє шахрайським способом отримували кредити з 2008 по 2016 рік, коли схема була розкрита, а банк націоналізували", - наголосили у відомстві. .

У позові сказано, що Коломойський і Боголюбов відмивали частину злочинних доходів, використовуючи безліч банківських рахунків підставних компаній, переважно у кіпрському відділенні ПриватБанку.

Пізніше вони переводили гроші в США і там уже витрачали, зокрема, купуючи нерухомість: бізнес-центри в Далласі (Stemmons Towers), Клівленді (55 Public Square), Луїсвіллі (PNC Plaza), офісний парк у Далласі (колишня штаб-квартира CompuCom).

В останньому позові стверджується, що кілька компаній Optima використали доходи від CompuCom Campus на утримання Stemmons Towers, який продали у 2019 році за спеціальним фінансовим контрактом. В результаті більше 6 млн. доларів відсотків і тіла боргу почали належати 87STE LLC.