У Львові стартує "Велике будівництво" арени, яка зможе прийняти матчі Євробаскету-2025

Україна є одним із головних претендентів на проведення Євробаскету-2025
Фото: Facebook/Максим Козицький

Багатофункціональна "Льодова арена", яку створять у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", зможе прийняти матчі Чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2025 році.

 

Про це повідомив у Facebook голова Львівської ОДА Максим Козицький. За його словами, нова арена буде розрахована на 10 тисяч глядачів.

Її будівництво має розпочатися вже цього року: зараз на місці майбутньої арени продовжуються геодезичні роботи, створюється проєктно-кошторисна документація.

"Щоб ознайомитися з проєктом та місцем будівництва спортивного об'єкту, а також усією важливою туристичною інфраструктурою Львова, сьогодні нас відвідала делегація Міжнародної федерації баскетбольних асоціацій",розповів Козицький.

Він пояснив, що Україна є одним із головних претендентів на проведення Євробаскету-2025. Тому цього року за ініціативи президента Володимира Зеленського у Києві, Львові та Дніпрі розпочнеться будівництво сучасних спортивних баскетбольних стадіонів європейського зразка.

Арена у Львові буде багатофункціональною. Зокрема, у головному залі зможуть проходити ігри з хокею, слідж-хокею, фігурного катання, а також матчі з баскетболу, волейболу, гандболу, футзалу, тенісу, флорболу.

"Водночас, головний зал легко зможе трансформуватися для проведення змагань з боксу, боротьби, ММА (змішаних бойових мистецтв), східних єдиноборств, важкої атлетики, пауерліфтингу, а також проведення культурних заходів. Також у залах "Льодової арени" зможуть проводити змагання зі спортивної та художньої гімнастики, спортивних танців, кіберспорту ”, – зазначив Козицький.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна подала заявку на проведення Євробаскету у 2025 році. N EW арена для чемпіонату буде створено в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".