"Контейнерний термінал Одеса" побив 12-річний рекорд перевалки контейнерів

У грудні 2021 року ДП КТО було опрацьовано 37 856 TEU, що є абсолютним рекордом місячної перевалки контейнерів терміналами в Україні за останні 12 років
Фото: прес-служба АМПУ

У 2021 році кількість контейнерних вантажів, оброблених на причалах Одеського порту №№ 2, 1-к та 2-к, якими оперує ДП Контейнерний термінал Одеса (КТО), становила 390 808 TEU.

Як свідчать оперативні дані ДП "Адміністрація морських портів України" (АМПУ), порівняно з 2020 роком кількість вантажів зросла на 5,1%.

У грудні 2021 року ДП КТО було опрацьовано 37 856 TEU, що є абсолютним рекордом місячної перевалки контейнерів терміналами в Україні за останні 12 років.

"Незважаючи на несприятливі зовнішні фактори, пов'язані насамперед зі складною епідемічною ситуацією у всьому світі та перебоями в логістичних ланцюжках поставок, що призвело навіть до деякого зменшення загального обсягу контейнерних вантажів на ринку України за 2021 рік порівняно з 2020 роком, наша компанія в минулому році наростила контейнерообіг у TEU на 5,1% за рахунок розвитку наявних та надання нових сервісів нашій клієнтурі, яка задоволена та користується високим рівнем сервісу ДП КТО за європейськими стандартами”, – коментує генеральний директор ДП КТО Анастас Коккін.

"Так, у серпні 2021 року контейнерна лінія Medkon відкрила новий щотижневий сервіс на терміналі, що надає значні можливості для збільшення контейнерних вантажопотоків. Крім того, наприкінці минулого року наші численні клієнти отримали очікуваний черговий апгрейд сучасного та високотехнологічного веб-сервісу ДП КТО. Насамперед було запущено новий модуль веб-порталу для оформлення електронних доручень з навантаження контейнерів на судна, що свідчить про успішне продовження впровадження терміналом сучасних ІТ-рішень та диджиталізації документообігу", — розповів виконавчий директор з комерції КТО Ігор Яровенко.

Нагадаємо, ДП "Контейнерний термінал Одеса" є дочірньою структурою німецького логістичного концерну HHLA AG (головний офіс – місто Гамбург, ФРН).

Оперує контейнерним терміналом Одеського порту з 1 липня 2001 року та є лідером вітчизняного ринку перевалки контейнерів у портах та одним з провідних гравців контейнерного ринку Чорного моря.

Компанія є одним із найбільших іноземних інвесторів у галузі: за 20 років інвестувала у розвиток виробничих потужностей порту понад 170 млн євро. А також одним із найбільших платників податків в Одеському регіоні: так, всього за 20 років роботи загалом було сплачено податки та збори до бюджетів усіх рівнів на суму понад 3 млрд грн.