Український логістичний альянс звинуватив посадовців "Укрзалізниці" у зловживаннях

Фото: Wikimedia
Фото: Wikimedia
Оператори залізничного вантажного рухомого складу занепокоєні встановленням мінімальних ставок на використання піввагонів
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

Асоціація "Український логістичний альянс" звернулась до низки профільних інстанції з пропозицією надати оцінку діям та рішенням посадовців АТ "Укрзалізниця" щодо вантажоперевезень.

Про це йдеться у повідомленні на сайті асоціації.

"Асоціація "Український логістичний альянс" письмово звернулася до Державної регуляторної служби України, Мінінфраструктури України та Комітету Верховної ради України з питань транспорту та інфраструктури з пропозицією надати оцінку щодо рішень АТ "Укрзалізниця", пов’язаних із встановленням мінімальних ставок на використання піввагонів", — зазначено у повідомленні.

Низка операторів залізничного вантажного рухомого складу занепокоєні через встановлення АТ "Укрзалізниця" мінімальних ставок на використання піввагонів на голландських аукціонах ProZorro-Продажі.

"Учасники ринку розцінюють рішення АТ "Укрзалізниця" з цього приводу як демпінг та зловживання монопольним становищем, а також таким, що у подальшому погіршить стан із забезпеченням вантажовідправників рухомим складом", — повідомляють у прес-службі асоціації.

Нагадаємо, у рамках реформаторської діяльності нового керівництва "Укрзалізниці" розподілення вантажних вагонів відбувається за допомогою системи голландських аукціонів. Гравці ринку та експерти галузі неодноразово заявляли про негативний вплив такої практики на кон’юнктуру ринку вантажних перевезень в Україні.