За два місяці заборгованість мешканців Харківщини за газ зросла на 25%

За два місяці заборгованість мешканців Харківщини за газ зросла на 25%
З початку року заборгованість мешканців Харкова та області за спожитий природний газ зросла на 400 млн грн. та станом на 1 березня сягнула 2 млрд грн
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

При сплаті за газ понад 80% коштів отримує оптовий постачальник газу — НАК "Нафтогаз України". Для забезпечення стабільних поставок газу в регіон та своєчасних розрахунків з "Нафтогазом України", компанія ТОВ "ХАРКІВГАЗ ЗБУТ" вимушена вдаватись до таких заходів, як припинення газопостачання боржникам та стягнення заборгованості в судовому порядку. Нині на Харківщині відключеними від газопостачання залишається близько 10 тис. домоволодінь. Якщо після відключення споживач не розраховується за спожитий газ, подається позов до суду. В окремих випадках, проводиться примусове стягнення заборгованості державними виконавчими службами.

Стягнення боргів за газ через суд із залучанням державної виконавчої служби — це заходи, які ТОВ "ХАРКІВГАЗ ЗБУТ" вимушений застосовувати до злісних неплатників. "Всім малозабезпеченим родинам ми завжди рекомендуємо оформити субсидію. Якщо все ж таки виник борг, є можливість укласти договір реструктуризації і оплачувати його частинами. Тому отримавши повідомлення про заборгованість, радимо нашим клієнтам не зволікати, визначити більш сприятливий для себе спосіб розрахунку і не накопичувати борги", — зазначила начальник відділу розрахунків за газ ТОВ "ХАРКІВГАЗ ЗБУТ" Тетяна Харченко.

На Харківщині державну допомогу — субсидію на оплату за спожитий газ отримують майже 490 тис. родин. Це 51 % загальної кількості домоволодінь регіону. Більшу частину вартості газу таким родинам, у вигляді субсидії, допомагає оплачувати держава.

Саме тому, ТОВ "ХАРКІВГАЗ ЗБУТ" рекомендує споживачам, які не мають можливості самостійно сплачувати за паливо, звертатись в управління соціального захисту для оформлення державних допомог, уникати накопичення боргів, подальшого відключення газу та позовів до суду.