ДФС ліквідувала конвертцентр, який діяв під схемою імпорту автомобілів

Фото: ДФС
Фото: ДФС
За свої послуги зловмисники отримували 4-10% від загальної суми та встигнули за два роки "прогнати" через складну схему близько 580 млн грн

Державна фіскальна служба викрила групу організаторів так званого центру мінімізації платежів, який надавав послуги підприємствам реального сектору економіки. Для цього використовувалась схема з ввозом авто на територію України з-за кордону. 

Про це повідомили в прес-службі  Державної фіскальної служби

Як було виявлено, за свої послуги зловмисники отримували 4-10% від загальної суми та встигнули за два роки "прогнати" через  складну схему близько 580 млн грн.  

"Через підконтрольні їм підприємства-імпортери та підприємства з ознаками фіктивності надавали послуги з ухилення від сплати митних платежів при ввезенні на митну територію України транспортних засобів, шляхом заниження їх митної вартості, конвертації грошових коштів із безготівкової форми у готівкову при оформленні договорів купівлі-продажу імпортованих автомобілів, документального прикриття безтоварних операцій та незаконному формуванню податкового кредиту з ПДВ підприємствам реального сектору економіки", — повідомили у ДФС. 

Встановлено також, що частину коштів організатори схеми знімали з розрахункових рахунків, а частина отримувалася від фізичних осіб — реальних власників транспортних засобів в якості оплати митних платежів при розмитненні автомобілів.

Під час обшуку співробітники ГУ ДФС в місті Києві виявили ноутбуки та системні блоки, флеш-накопичувачі інформації, мобільні телефони, бухгалтерські документи і чорнові записи, що підтверджують злочинну діяльність. Також було вилучено 3 кліше з підписами, 270 транзитних номерних знаків та печатки і штампи підприємств-нерезидентів та підприємств з ознаками фіктивності.  Досудове розслідування триває.