Народний депутат від «НУ — НС» Тарас Стецьків: "«Народна самооборона» не свариться з президентом"

Останнім часом Секретаріат президента витворяє щось неймовірне.

часом Секретаріат президента витворяє щось неймовірне. Чого варта тільки спроба лишити депутата Давида Жванію громадянства України. З моєї точки зору, це є певний спосіб політичної розправи. Це спроба показати всім іншим депутатам, в тому числі і демократичній коаліції, що з ними може бути, якщо вони не погодяться з точкою зору голови Секретаріату президента. Думаю, що ці заходи, здійснені одним із суб’єктів демократичної коаліції, бо Секретаріат пробує грати роль третього суб’єкта коаліції, не просто ідуть врозріз з тим, за що ми боролися на Майдані. Це порушення будь-якої політичної етики. Це є річ, яку ми всі маємо негайно різко засудити, що і зробила фракція «Наша Україна — Народна самооборона», звернувшись до президента з пропозицією покарати чиновників Секретаріату, відкликати листа з Генпрокуратури і припинити подібну практику.

До речі, подібна практика не мала успіху у 2003-2004 роках у виконанні Віктора Медведчука і Леоніда Кучми. Вони тоді говорили про так зване подвійне громадянство Євгена Червоненка і Давида Жванії. І коли через чотири роки після «помаранчевої» революції подібна практика політичного цькування та відвертого залякування вертається в українську політику, то ми це маємо рішуче засудити. І подібна практика по відношенню до людей і політичних сил, які були  активістами і рушіями «помаранчевої» революції зараз не просто провалиться, вона викличе зворотну реакцію. Люди мають говорити правду про те, що діється в державі, що робить президент, що робить його Секретаріат, що робить Юлія Тимошенко тощо.

Я наголошую, що подібна поведінка в політиці буде мати в частині блоку «НУ — НС» прямо протилежний наслідок. Залякування не пройде, шантаж так само не пройде. Це лише збільшить дистанцію між президентом і «НУ — НС», а не тільки посварить президента з «Народною самообороною». «Народна самооборона» не свариться з президентом, це президент руками Балоги пробує політично тиснути на окремих діячів «Народної самооборони», з якими у президента сьогодні конфліктні відносини.