У чотирьох регіонах працювала мережа нелегального виготовлення дизелю — голова ДФС Мельник

Голова ДФС України Вадим Мельник. Фото: скріншот відео ДФС
Голова ДФС України Вадим Мельник. Фото: скріншот відео ДФС
Фіскали під час обшуку виявили чорнові записи, 1,2 млн літрів дизельного пального та 10 експериментальних зразків паливно-мастильних матеріалів
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

Правоохоронці встановили, що протягом 2020-2021 років на території чотирьох областей та у місті Києві група осіб організувала мережу з виробництва та купівлі-продажу паливно-мастильних матеріалів.

Працюючи без жодних дозвільних документів чи відповідних ліцензій, зазначені особи водночас не сплачували акцизний податок. Про це повідомили у пресслужбі ДФС.

Для здійснення незаконної діяльності, організатори використовували підконтрольні їм товариства та майнові комплекси підприємств, резервуари для зберігання палива, обладнання та устаткування.

За словами голови ДФС України Вадима Мельника, збут контрафактної продукції був налагоджений також і в столичному регіоні.

"Співробітниками ГУ ДФС у місті Києві під час санкціонованого обшуку виявили чорнові записи, 1,2 млн літрів дизельного пального та 10 експериментальних зразків паливно-мастильних матеріалів", — повідомив Вадим Мельник.

За його словами, наразі слідством під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва встановлено ряд таких суб'єктів господарської діяльності у Харківській, Миколаївській, Дніпропетровській та Київській областях.

В результаті протиправних дій до державного бюджету фактично не було сплачено понад 10 млн грн податків. До суду направлено клопотання про накладення арешту на вилучені торгово-матеріальні цінності. Розслідування триває.